sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Cupcakes mansikkasydämellä

Olen näköjään jumahtanut muffinsi ja cupcake -leivonnaisten pauloihin, ilmeisestikin niiden tekemisen helppouden takia.

Tein näin mansikka-aikaan vadelma-valkosuklaa muffinseja mansikkasydämellä. Koko komeus kuorrutettuna kermavaahdolla ja pienillä sokerimassakukilla koristeltuna.

Täyte: sokeroidut mansikat
0,5 l mansikoita
0,5 dl sokeria

Pilko mansikat pieniksi palasiksi. Lisää sokeri ja pyöräytä mansikat kauttaaltaan sokerissa.
Anna mansikoiden maustua ja mehustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

Muffinsit

1 pkt Pirkka Luomu Reilun kaupan vadelmavalkosuklaa 80g
5 dl vehnäjauhoja
1,3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia
3 dl maitoa
3 kananmunaa

Rouhi valkosuklaa valmiiksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää juokseva margariini ja sekoita niin, että aineista tulee tasainen murumainen seos.
Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmuna kevyesti. Lisää seos muruseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa.
Lusikoi taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.
Tee reikä jäähtyneiden muffinssien sisään. Lusikoi reikään mansikkatäytettä.
Vatkaa vispikermaa ja pursota muffinsien päälle. Koristele.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti