lauantai 3. tammikuuta 2015

Sydämen muotoinen vaaleansininen Prinsessakakku

Tein vuosi sitten Prinsessakakun, johon piti laittaa mahdollisimman paljon kermamättöä kakun päälle. Samainen neitokainen toivoi jälleen täytteineen päivineen samanlaisen kakun - muoto pitäisi olla sydämen muoto ja värinä sininen. Tällainen muhkea kokonaisuus siitä sitten tuli.


Kakkupohja on sienikakku.
Jaoin pohjan 3 osaan ja kumpaankin väliin laitoin toiveiden mukaisesti kerroksen itse tehtyä mansikkahilloa, jonka päälle kerros kermavaahtoa.

Kakun kuorrutin ohuelti ensin sokerikreemillä.

Sokerikreemi

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä

Vatkaa pehmeä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Päälle lisäsin iiiiison keon diplomaattikreemiä.

Diplomaattikreemi

2 dl vettä
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl vispikermaa

Lisää vaniljakreemijauhe kylmään veteen ja vatkaa kunnolla 3-5 minuutin ajan.
Anna seoksen saostua 5 min ajan.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen saostunut vaniljakreemi.
Jos seos jää löysäksi lisää siihen hieman vaniljakreemijauhetta ja odota hetki.

Viimeiseksi pintaan kuorrute ja kukat sokerimassasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti