sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Gluteeniton porkkanakakku täytekakun pohjana

Olen silloin tällöin käyttänyt täytekakun pohjana gluteenitonta porkkanakakkua.
Siitä on pidetty kovasti maukkautensa ja erilaisuutensa ansiosta (ei kovin tyypillinen täytekakun pohja). Tämä on myös maidoton. Mikäli maito ei ole ongelma, voi juoksevan kasvirasvavalmisteen tilalla käyttää esim. sulatettua voita.

Porkkanakakku
5dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
4 kananmunaa
1,5dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
3dl sokeria
2tl kanelia
2tl leivinjauhetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisää ainekset kulhoon reseptin järjestyksessä ja sekoita samalla, jotta saat koostumuksesta tasaisen. Kaada seos vuokaan.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 45-55min. Tarkista tikula, että kakku on kypsä.  Jäähdytä kunnolla.

Täytekakkua täytetäessa voi kerrkokset mm. nostovaiheessa hieman revetä. Täytekakussa sillä ei kuitenkaan ole väliä, sillä kakku kuorrutetaan ja rikkinäisetkin osat ovat oikein hyvin käytettävissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti